BALÓNOVÝ PIVOVAR

Balónový pivovar v Radešíně: Historie a Současnost

V prostorách hotelu vznikl díky přestavbě v letech 2015/2016 první Balónový pivovar, který navazuje na bohatou historii z roku 1597, kdy se v těchto prostorách již pivovar nacházel. Zakladatelem byl Samuel Radešínský. Jsme hrdí, že se můžeme k této tradici vrátit a pojmenovali jsme naše první pivo na počest zakladatele - světlá výčepní jedenáctka "Samuel".

Historie pivovaru v Radešíně sahá až do 16. století. Důležitým datem je rok 1597, kdy do Radešína přichází Samuel Radešínský z Radešovic. V tomto roce nechal přestavět renesanční tvrz, dnes známou jako Balónový zámek, a inicioval vznik Radešínského pivovaru. V 17. století byl radešínský pivovar jedním ze dvou pivovarů, které vlastnil žďárský klášter. Traduje se, že se tu vařilo přes tisíc sudů ročně. Na tomto původním místě dnes stojí Balónový hotel a pivovar.

Balónový pivovar byl slavnostně otevřen 13. dubna 2016. V prostorách bývalé jídelny vznikla útulná pivnice, kde je umístěna i varna, srdce pivovaru, s objemem 10 hl. Ve sklepních prostorách je umístěno 23 zracích tanků, každý o objemu 10 hl.

PROHLÍDKA PIVOVARU S DEGUSTACÍ

Nechte se provést historií a současností našeho pivovaru od našeho sládka Zdeňka Sedláčka. Vyzkoušíte 3-4 vzorky piv z tanků nebo tzv. pivní burčák. Prohlídka trvá cca 45-60 minut, cena 200,- Kč vč. degustačního džbánku. Min. počet účastníků je 10 osob.

Domluvte si svoji prohlídku na tel.: 733 747 001 nebo info@balonovyhotel.cz 

AKTUÁLNĚ Z HOTELU A PIVOVARU

Rozšiřujeme naše služby a nově si můžete nabít svoje elektro auto i u nás. Na předním parkovišti najdete 2 vyhrazená místa pro váš vůz a nabíjecí elektro stanici. A co s volnou chvílí? Oběd, večeře, rychlá káva. Nebo procházka místními lesy. Je to jen na Vás. Teď už jen naplánovat výlet k nám na Vysočinu.

Podzimní nebo zimní procházku přírodou kolem Radešína zakončete relaxací v privátní finské sauně. Najdete ji v historickém sklepě, který byl součástí starého hotelu. Posaďte se k rozehřátému krbu a nechte den jen tak plynout.

Ujeďte z města do přírody, Kdy jindy než v prosinci, kdy všichni blázní v obchodních domech a kupují dárky. Vydejte se na dlouhou procházku místními lesy a pak se zrelaxujte v naší privátní sauně nebo si dopřejte pivní koupel https://www.balonovyhotel.cz/wellness/ Dejte si výbornou večeři, k tomu pivo z našeho pivovaru nebo skleničkou vína od...

Už se pomalu blíží čas vánoční a na Vaše četné dotazy je načase zveřejnit, jak tu s Vámi budeme ke konci roku. Pokud plánujete návštěvu restaurace, tak nezapomeňte na rezervaci, už čas vánočních večírků a posezení.

I na měsíc prosinec jsme pro Vás připravili společně s kuchaři tematické víkendy, tak ať víte na co se těšit. A protože prosinec je ve znamení vánočních večírků a posezení, nezapomínejte na rezervaci míst.

Zvěřina k nám na Vysočinu neodmyslitelně patří a my ji rádi zahrnujeme do našich víkendových nabídek. Přijďte si vychutnat neotřelé chutě zvěřinového menu, které pro Vás připravil náš kuchařský tým pod vedením Martina Procházky. Zastavte se první adventní víkend, zpomalte a vychutnejte si čas s rodinou či přáteli.

Dalším z našich tradičních gastro víkendů nás provede kuchař Martin Procházka. Nenechte si ujít tuto příležitost, kdy zavítáme do asijské kuchyně, která je Martinovou nejoblíbenější a věnuje přípravě menu 110 %.

Další víkend před námi s ním i další festival pro chuťové buňky. Tentokrát pro Vás menu připravil náš nejmladší člen kuchařského týmu. Můžete se těšit na vyladěné chutě od Matěje do posledního detailu.