BALÓNOVÝ PIVOVAR

Balónový pivovar v Radešíně: Historie a Současnost

V prostorách hotelu vznikl díky přestavbě v letech 2015/2016 první Balónový pivovar, který navazuje na bohatou historii z roku 1597, kdy se v těchto prostorách již pivovar nacházel. Zakladatelem byl Samuel Radešínský. Jsme hrdí, že se můžeme k této tradici vrátit a pojmenovali jsme naše první pivo na počest zakladatele - světlá výčepní jedenáctka "Samuel".

Historie pivovaru v Radešíně sahá až do 16. století. Důležitým datem je rok 1597, kdy do Radešína přichází Samuel Radešínský z Radešovic. V tomto roce nechal přestavět renesanční tvrz, dnes známou jako Balónový zámek, a inicioval vznik Radešínského pivovaru. V 17. století byl radešínský pivovar jedním ze dvou pivovarů, které vlastnil žďárský klášter. Traduje se, že se tu vařilo přes tisíc sudů ročně. Na tomto původním místě dnes stojí Balónový hotel a pivovar.

Balónový pivovar byl slavnostně otevřen 13. dubna 2016. V prostorách bývalé jídelny vznikla útulná pivnice, kde je umístěna i varna, srdce pivovaru, s objemem 10 hl. Ve sklepních prostorách je umístěno 23 zracích tanků, každý o objemu 10 hl.

PROHLÍDKA PIVOVARU S DEGUSTACÍ

Nechte se provést historií a současností našeho pivovaru od našeho sládka Zdeňka Sedláčka. Vyzkoušíte 3-4 vzorky piv z tanků nebo tzv. pivní burčák. Prohlídka trvá cca 45-60 minut, cena 200,- Kč vč. degustačního džbánku. Min. počet účastníků je 10 osob.

Domluvte si svoji prohlídku na tel.: 733 747 001 nebo info@balonovyhotel.cz 

AKTUÁLNĚ Z HOTELU A PIVOVARU

Rozšiřujeme naše služby a nově si můžete nabít svoje elektro auto i u nás. Na předním parkovišti najdete 2 vyhrazená místa pro váš vůz a nabíjecí elektro stanici. A co s volnou chvílí? Oběd, večeře, rychlá káva. Nebo procházka místními lesy. Je to jen na Vás. Teď už jen naplánovat výlet k nám na Vysočinu.

Podzimní nebo zimní procházku přírodou kolem Radešína zakončete relaxací v privátní finské sauně. Najdete ji v historickém sklepě, který byl součástí starého hotelu. Posaďte se k rozehřátému krbu a nechte den jen tak plynout.

Zvěřina k nám na Vysočinu neodmyslitelně patří a my ji rádi zahrnujeme do našich víkendových nabídek. Přijďte si vychutnat neotřelé chutě zvěřinového menu, které pro Vás připravil náš kuchařský tým pod vedením Martina Procházky. Zastavte se první adventní víkend, zpomalte a vychutnejte si čas s rodinou či přáteli.

Dalším z našich tradičních gastro víkendů nás provede kuchař Martin Procházka. Nenechte si ujít tuto příležitost, kdy zavítáme do asijské kuchyně, která je Martinovou nejoblíbenější a věnuje přípravě menu 110 %.

Další víkend před námi s ním i další festival pro chuťové buňky. Tentokrát pro Vás menu připravil náš nejmladší člen kuchařského týmu. Můžete se těšit na vyladěné chutě od Matěje do posledního detailu.

Kdo jiný by měl připravit menu na Svatého Martina než náš Martin. Sice to na bílého koně nevypadá, ale o sváteční menu a vína letošního ročníku se připravit nenecháme.
Přijďte si vychutnat tradiční pomalu pečené kachní stehno, variaci domácích knedlíků a lokši. A nebo chcete vyzkoušet něco nového? Trhané kachní maso v lokši nebo sous vide kachní...